2012. június 8., péntek

A szellemi táplálék éléskamrája

Hiszem, hogy nemcsak a testnek, a szellemnek is létfontosságú a táplálkozás.
Hiszem, hogy ha valaki a jó időben a jó könyvet olvassa, akkor nagyot képes előrelépni személyiségének fejlődésében.
Hiszem, hogy minden embernek megvan a maga könyve, és minden könyvnek megvan a maga olvasóközönsége.

Vannak, akik rendelkeznek azzal a képességgel, hogy megtalálják a helyes szavakat és ezekből mondatokat alkotva át tudják adni tapasztalataikat, gondolataikat, fel tudják tenni azt a bizonyos kérdést, melyre a választ kutatva egyre közelebb kerülünk magunkhoz és a világhoz. Ők az írók. Akik megteszik azt, amit mások nem, akik leírják és közzé teszik azt a világot ami bennük van. Akik segítenek nekünk olvasóknak, hogy szellemünket táplálhassuk, elgondolkozzunk egy-egy mondaton, rátaláljunk olykor egy megdöbbentően egyszerű válaszra.

Vannak, akik mesterei a mesélésnek és a szórakoztatásnak. Akiket olvasva úgy érezzük magunkat, mintha elrepültünk volna egy távoli napfényes szigetre, ahol szalmakalappal a fejünkön egy pálmafa törzsének vetve hátunkat a puha meleg homokban ülve lazítanánk, és a hétköznapok, a busz zakatolása, a tolakodó embertestek oly távolinak tűnnek. Pedig a következő megállónál leszállunk, így ideje a könyvet visszarakni a táskánkba.

És vannak, akik imádnak keresni, kutatni, akiket a dolgok története érdekel leginkább, vagy olyan tudással rendelkeznek, melyet érdemes átadni annak, aki szintén ezen tudások birtokosa szeretne lenni. Ők azok, akik rajongásukkal teszik halhatatlanná egy tehetséges ember nevét és munkásságát, akik kíváncsisága tesz érdekessé egy helyet vagy egy házat a belvárosban, akik segítenek fejlődni abban a szakmában, amiben dolgozunk, vagy segítenek olyan emberré válni amilyenné szeretnénk.

Azt hiszem köszönettel tartozunk az íróknak, akik táplálják szellemünket, akik ismeretlenül is a segítségünkre sietnek, ha szükségünk van rájuk.

A Könyvzabáló.hu célja az, hogy a szellemi táplálék éléskamrája legyen. Ahol a könyv és az olvasó a jó időben talál egymásra. Azon fogunk dolgozni a jövőben, hogy az éléskamra tele legyen tápláló eledellel szellemünk számára.

Nyissanak be újra és újra a kamránkba, mert biztosan találnak majd olyan nassolni valót amire már régen éheznek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése